OVER ONS
Al drie generaties verstand van lekkere vis
Visspecialist word je niet zomaar. Het is een ambacht dat vraagt om de nodige ervaring en passie voor vis. Hieronder vertellen we graag ons verhaal.
1939
VISSEN OP DE ZUIDERZEE
Het verhaal van Visspecialist Nico Smit begon in 1939 met opa Smit, die op de Zuiderzee met vissen zijn brood verdiende. Hij verhuisde met zijn gezin van Volendam naar Oisterwijk om daar met zijn viskar van deur tot deur te gaan. Met succes, want al snel wisten de mensen hem te vinden en kon hij zijn eigen winkel openen.
1960/1974
OISTERWIJK
In de winkel in Oisterwijk werkten de zonen en dochters van opa Smit volop mee. Want zo ging dat vroeger. Ook Nico, die in 1974 besloot om het grotere Tilburg kennis te laten maken met de populaire visproducten van zijn vader. De winkel en de naam Nico Smit zijn ook vandaag de dag nog alom bekend.
1990
PIETER SMIT
Inmiddels werken zoon Pieter Smit en zijn team in de winkel aan het Wagerplein elke dag aan de mooiste visproducten. Pieter en zijn team kunnen u alles vertellen over vis, schaal- en schelpdieren en ze adviseren u graag over de bereiding van een gezonde en verantwoorde vismaaltijd!
2020
2de locatie
In 2020 wordt naast de winkel aan het Wagnerplein in Tilburg ook een nieuwe zaak geopend. Smit Vis aan de Haven. Schitterend gelegen in de populaire Piushaven in Tilburg. Het is een concept waarbij de winkel en het restaurant samen voor een unieke beleving van het eten van vis zorgen.
HEDEN
Succes SMIT VIS AAN DE HAVEN
Verbouwing Smit Vis aan de Haven om een completere restaurant ervaring te bieden. Het winkelgedeelte maakt plaats voor een uitbreiding van het visspecialiteiten restaurant. De winkel op het Wagnerplein blijft uiteraard bestaan.