Skip to content

OVER ONS

Al drie generaties verstand van lekkere vis

Visspecialist word je niet zomaar. Het is een ambacht dat vraagt om de nodige ervaring en passie voor vis. Hieronder vertellen we graag ons verhaal.

1939

VISSEN OP DE ZUIDERZEE

Het verhaal van Visspecialist Nico Smit begon in 1939 met opa Smit, die op de Zuiderzee met vissen zijn brood verdiende. Hij verhuisde met zijn gezin van Volendam naar Oisterwijk om daar met zijn viskar van deur tot deur te gaan. Met succes, want al snel wisten de mensen hem te vinden en kon hij zijn eigen winkel openen.

1960/1974

OISTERWIJK

In de winkel in Oisterwijk werkten de zonen en dochters van opa Smit volop mee. Want zo ging dat vroeger. Ook Nico, die in 1974 besloot om het grotere Tilburg kennis te laten maken met de populaire visproducten van zijn vader. De winkel en de naam Nico Smit zijn ook vandaag de dag nog alom bekend.

1990

PIETER SMIT

Inmiddels werken zoon Pieter Smit en zijn team in de winkel aan het Wagerplein elke dag aan de mooiste visproducten. Pieter en zijn team kunnen u alles vertellen over vis, schaal- en schelpdieren en ze adviseren u graag over de bereiding van een gezonde en verantwoorde vismaaltijd!

2020

2de locatie

In 2020 wordt naast de winkel aan het Wagnerplein in Tilburg ook een nieuwe zaak geopend. Smit Vis aan de Haven. Schitterend gelegen in de populaire Piushaven in Tilburg. Het is een concept waarbij de winkel en het restaurant samen voor een unieke beleving van het eten van vis zorgen.

HEDEN

Succes SMIT VIS AAN DE HAVEN

Verbouwing Smit Vis aan de Haven om een completere restaurant ervaring te bieden. Het winkelgedeelte maakt plaats voor een uitbreiding van het visspecialiteiten restaurant. De winkel op het Wagnerplein blijft uiteraard bestaan.

Onze winkel is MSC-gecertificeerd.
De Marine Stewardship Council (MSC) is een internationale non-profit organisatie, opgericht in 1997, die een keurmerk geeft aan duurzaam gevangen vissoorten. Zo weet u zeker dat u een verantwoord visproduct in huis haalt.

Reserveren

Telefonisch reserveren kan op 013 – 2086420